Therapie MyFysioGespecialiseerde behandelingen

FYSIOTHERAPIE

De algemeen fysiotherapeut is deskundig op het gebied van bewegen. Hij behandelt patiënten die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen wegens problemen op gebied van spieren, gewrichten, banden en zenuwen.

MANUELE THERAPIE

De manueel therapeut houdt zich bezig met problematiek rondom de wervelkolom en gewrichten van de onderste en bovenste ledematen. Bij MyFysio bieden we de SOMT-methode.

GERIATRIE FYSIOTHERAPIE

De Geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en patiënten met een hoge (biologische) leeftijd die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek. Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten die bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson, of een gebroken heup, verschijnselen vertonen van ouderdom.

MULLIGAN THERAPIE

Bij het Mulligan Concept wordt gebruikgemaakt van een passieve schuifbeweging van een gewricht (repositioneren) in combinatie met een normale actieve beweging die, indien correct toegepast, onmiddellijk leidt tot het verdwijnen van de pijn en toename van de bewegingsomvang.

ONCOLOGIE FYSIOTHERAPIE

Onze fysiotherapeut met aandachtsgebied Oncologie richt zich op behandeling van mensen met kanker en dan op de gevolgen van de ziekte zelf en van de medische behandelingen daarvoor. We werken samen met verschillende zorgverleners in de regio en zijn aangesloten bij FyNeOn.

OEDEEM FYSIOTHERAPIE

De oedeemfysiotherapeut behandelt patiënten die last hebben van (lymf)oedeem, een abnormale ophoping van vocht in het lichaam. Oedeem komt onder meer voor bij (borst)kanker, bloedvatproblemen of littekens. Lymfoedeem kan ook een gevolg zijn van bestraling, chemotherapie, een operatie of een ongeval.

MEDICAL TAPING

In tegenstelling tot de conventionele tapemethode, die vaak met niet rekbaar materiaal ten doel heeft een beperking van de gewrichten te bewerkstelligen, bereikt deze tapemethode juist een “vergroting van de mobiliteit” door functieverbetering. Het principe is : Activeren in plaats van fixeren met daarbij behoud van de volledige functionaliteit van de spieren.

ECHOGRAFIE

Echografie wordt in de fysiotherapie alleen toegepast voor de beoordeling van musculo-skeletale (is spier-bot) aandoeningen van de volgende gewrichten: schouder, elleboog, pols, heup, knie, enkel. Een echografisch onderzoek is pijnloos en kan zo vaak als nodig herhaald worden. U krijgt een volledig lichamelijk onderzoek door een fysio-/manueel therapeut gespecialiseerd in uw klachten. Indien nodig wordt het onderzoek aangevuld met echografie.

SHOCKWAVE THERAPIE

Radiale shockwave therapie is een moderne en zeer doeltreffende behandelmethode. Behandelindicaties zijn o.a schouderpijn, tenniselleboog, hielpijn, chronische nekpijn. De werking van de behandeling is vaak al merkbaar na 4-5 behandelingen.

OEFENGROEP PARKINSON

Bij de ziekte van Parkinson kunnen een groot aantal klachten optreden. Heeft u problemen bij dagelijkse bewegingen zoals lopen, opstaan uit een stoel en omrollen in bed? Of merkt u dat uw conditie vermindert en heeft u de neiging om steeds minder te gaan bewegen? Dan is de oefengroep Parkinson iets voor u.

OEFENGROEP COPD

Chronische bronchitis en longemfyseem (of wel COPD ) zijn aandoeningen van de longen en luchtwegen, die de ademhaling verstoren. COPD-patienten kunnen last hebben van het opgeven van overmatig slijm, kortademigheid bij lichamelijke inspanning verminderde spierkracht en -conditie. Deelname aan de oefengroep COPD kan helpen bij het verminderen van uw klachten en het verbeteren van uw conditie. Bewegen geeft lucht !

OEFENGROEP CLAUDICATIO

Met etalagebenen heeft u vaak het gevoel dat uw benen pijnlijk, verkrampt en vermoeid aanvoelen wanneer u een stukje loopt. U kunt dit gevoel hebben als u normaal beweegt, maar u kunt de klachten ook pas voelen wanneer u op een hoger tempo beweegt. Op verwijzing kunt u bij ons terecht voor de juiste training. We zijn aangesloten bij CLAUDICATIONET.

FYSIOFIT

FysioFit is bedoeld voor mensen met lichamelijke klachten die graag onder deskundige begeleiding willen gaan sporten met een minimaal risico op blessures. Ook kan FysioFit een perfecte aanvulling zijn op de revalidatie na een operatie of blessure.

LOS REATTACH & COACHING

ReAttach is een vrij nieuwe succesvolle en kortdurende interventie voor kinderen (vanaf 4 jaar) en volwassenen met psychische klachten. Tijdens gemiddeld 5 interventies worden spanningsniveau, concentratie en emotiebeleving gereguleerd. Bij ReAttach hoeft u niet te praten over datgene waar u last van heeft of over datgene wat u niet verwerkt hebt. ReAttach is gericht op verbeteren van knelpunten die kunnen optreden bij het verwerken van informatie, emoties en gebeurtenissen. Het is een benadering waarbij belangrijke knelpunten in het neuropsychologisch functioneren worden aangepakt. Dit gebeurt door middel van stemgebruik, denkopdrachten en lichte ritmische aanraking op de handen.